Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΡΠΗ


   Πολλοί άνθρωποι, έχουν την ατυχία να ταλαιπωρούνται πολύ συχνά από έρπη. Ο έρπητας, είναι μια λοίμωξη, που οφείλεται στον ιό του έρπη. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, συνήθως όμως παρουσιάζεται στα χείλη ή  στο εξωτερικό του στόματος. Δημιουργεί φυσαλίδες με υγρό και είναι αρκετά επώδυνος. 
    Προχθές το πρωί σερφάροντας στο διαδύκτιο, "έπεσα" πάνω σε μια συνταγή για αλοιφή αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του ιού, η οποία αποτελείται απο φυσικά υλικά, τα οποία μπορούμε να βρούμε αρκετά ευκολα κι έτσι μπήκα στο πειρασμό να τη φτιάξω. 

Τα υλικά για την αλοιφή έχουν ως εξής:

1 ½ κουτ. γλυκού κερί μέλισσας
4 κουτ. σούπας σπαθόλαδο
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
16 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού

Βάζουμε  σε μπεν μαρί το σπαθόλαδο και το κερί  και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το κερί. Στη συνέχεια  βγάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι  να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά η αλοιφή μας.

Η αλοιφή αυτή δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα μάτια. και επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα γιατι είναι πολύ ισχυρή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται ενδείκνονται για αυτή τη χρήση λόγω των ιδιοτήτων τους (επουλωτικές, αντισηπτικές, αναλγητικές κ.α.). Λόγω του ότι η αλοιφή εφαρμόζεται στα χείλη καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πόσιμα αιθέρια έλαια.


 Την συνταγή αυτή την παραθέτω ακριβώς όπως την βρήκα, δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα και ελπίζω να μην την χρειαστώ σύντομα. Μόλις την δοκιμάσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου.









ΠΗΓΕΣ:  http://herbalaromas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...